فواید و نحوه استفاده روغن نارگیل خالص

روغن نارگیل

فواید و نحوه استفاده روغن نارگیل خالص

فواید مصرف روغن نارگیل

روغن نارگیل

روغن نارگیل صرفاً نوعی روغن خوراکی بوده که از گوشت و یا مغز نارگیل‌های رسیده درخت‌های نخل نارگیل استخراج می‌شود. ماهیت مولکول‌های چربی نارگیل به گونه‌ای است که فرآیند اکسیداسیون آن‌ها بسیار آهسته بوده و واکنش کُندی نسبت به پروسه فاسد شدن نشان می‌دهند.

به عبارت دیگر، روغن ارگانیک نارگیل تا مدت مدید باقی مانده و فاسد نیز نمی‌شود. خاصیت آنتی باکتریایی در کنار اسیدهای چرب سالم روغن نارگیل باعث گردیده تا بتوان از آن به عنوان یک گزینه طبیعی کم نظیر در مراقبت از پوست و مو و زیبایی استفاده نمود.

  1. درمان آکنه

روغن نارگیل از خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی برخوردار می‌باشد. به همین دلیل، مصرف آن برای انواع پوست‌های آکنه‌ای، تحریک شده و منافذ مسدود مفید است.

از سوی دیگر، روغن طبیعی نارگیل حاوی مقادیر بالا از لوریک اسید، نوعی اسید چرب زنجیره متوسط بوده که این موضوع باعث گردیده تحت عنوان یک روغن ضد ویروس یا ضد میکروب شناخته شود.

  1. کاهش علائم پیری زودرس

مهم‌ترین فایده مصرفی روغن نارگیل بیشتر متوجه پوست‌های بالغ یا پیر و همچنین خشک می‌باشد. این نوع روغن نوعی امولینت (نرم کننده) و هومکتانت (مرطوب کننده) طبیعی پوست بوده که رطوبت را درون لایه‌های اپیدرم به دام انداخته و آنان را آبرسانی می‌کند.

بنا بر تفسیر فوق، استفاده روزمره از روغن ارگانیک نارگیل باعث بهبود سطح هیدراتاسیون پوست شده و خطوط پیری ناشی از دهیدراتاسیون را کاهش می‌دهد.

خاصیت آنتی اکسیدانی روغن طبیعی نارگیل بسیار شبیه به ترکیبات اصلی روغن زیتون بوده و آن را به عنوان روغن ضد پیری فوق العاده موثر مطرح کرده است.

  • رفع لکه‌ پیری

تولید رادیکال‌های آزاد باعث افزایش علائم پیری زودرس و بعلاوه، کاهش لایه برداری پوست می‌شود. در مقابل، استعمال موضعی روغن نارگیل باعث کاهش و کنترل تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود.

علاوه بر این، استفاده از روغن گیاهی نارگیل باعث گردیده تا بتوان از پوست در برابر اشعه‌های ماوراء بنفش UVA و UVB محافظت نمود. این موضوع نشانگر آن است که روغن ارگانیک نارگیل نوعی روغن چند منظوره می‌باشد که ترکیبات محتوی آن قادر به کاهش و یا رفع لکه‌های پیری و همچنین، رنگ رفتگی‌های روی پوست هستند.

  1. کلاژن ساز

یکی دیگر از فواید مصرف روغن نارگیل که شامل حال انواع پوست‌های جوان آکنه‌ای و پوست‌های بالغ شده، خاصیت کلاژن ساز آن می‌باشد. روغن ارگانیک نارگیل می‌تواند یک کلاژن ساز طبیعی شمرده شود.

بنابراین، چه با مشکل آکنه و چه با مشکل رنگ رفتگی پوست مواجه باشید، قادر خواهید بود از این نوع روغن جهت تسریع تولید سلول‌های جدید پوستی، افزایش خاصیت سفت کنندگی، افزایش قابلیت ارتجاعی یا حتی کاهش چین و چروک بهره ببرید.

نحوه استفاده روغن نارگیل

موارد مصرفی روغن نارگیل

نحوه استفاده روغن گیاهی نارگیل شامل بسیاری از روش‌های مصرفی می‌باشد. از استعمال بر روی لب و شستشوی دهان گرفته تا مرطوب کننده، نرم کننده و پاکسازی کننده پوست می‌توان از این نوع روغن استفاده نمود. علاوه بر این، خواص بی‌شمار روغن ارگانیک نارگیل به قدری است که بتوان آن را در آبرسانی ناخن و ماسک مو نیز به کار برد.

  • مرطوب کننده

مقداری از روغن نارگیل را به طور مستقیم روی پوست اعمال نمائید و سپس، آن را ماساژ بدهید. قبل از آنکه محصول پاکسازی کننده دوم را استفاده کنید، باقیمانده روغن را با پارچه فلانل یا موسلین پاک کنید.

اگر پوست چرب دارید، بهتر است روغن نامبرده را به همراه یک روغن غیرکومدوژنیک (مانند روغن جوجوبا) استفاده نمائید.

  • پاک کننده آرایش صورت

روغن نارگیل یکی از محصولات پاک کننده آرایش چشم طبیعی شمرده شده است. چرا که شما قادر خواهید بود بدون نیاز به فشار آوردن روی چشم‌ها آن‌ها را پاک کنید.

استفاده از این نوع روغن تقریبا برای همه انواع پوست‌ها بلامانع می‌باشد.

  • ماسک مو

ابتدا روغن نارگیل را روی موهایتان بمالید و سپس، موهایتان را با استفاده از حوله ببندید. اجازه بدهید ماسک طبیعی حدود یک ساعت روی موهایتان باقی بماند. پس از آن نیاز خواهید داشت به حمام بروید و موهایتان را شامپو کنید.

طی این پروسه متوجه خواهید شد که این روغن طبیعی باعث براق و درخشان شدن موهایتان گردیده است.

  • بالم لب

استفاده از بالم لب و یا مرطوب کننده لب یکی از راه‌های مبارزه با لب‌های دهیتراته و خشک می‌باشد. شما قادر خواهید بود از روغن نارگیل خالص به منزله هیدراتاسیون لب بهره ببرید.

در صورت نیاز، روغن طبیعی نارگیل را جهت مرطوب سازی لب تجدید نمائید و یا آنکه اجازه بدهید روغن به عنوان ماسک ترمیم کننده لب یک شبانه روز روی ناحیه مد نظر باقی بماند.

  • دهانشویه و سفید کننده دندان طبیعی

روغن نارگیل، نوعی روغن ضد میکروب شناخته شده است. این بدان معناست که استعمال مستقیم آن مطابق با اصول روغن گردانی در دهان باعث گردیده تا با انواع باکتری‌ها و میکروب‌ها خداحافظی کنید.

یک قاشق غذاخوری روغن خالص را حدود 15 تا 20 دقیقه در دهانتان بگردانید تا نفستان تازه و دندان‌هایتان سفیدتر شود.

منبع:

https://www.puristry.com/blogs/the-routine/a-guide-to-coconut-oil-skin-benefits

https://www.elle.com/uk/beauty/body-and-physical-health/a34531/coconut-oil-uses-and-benefits-for-skin-and-hair/

ارسال دیدگاه

اینستاگرام
تلگرام
پیگیری سفارش
لیست مقایسه
شگفت انگیز ها